domingo, 9 de enero de 2011

GIMP: La imatge

Hem treballat un nou concepte: la imatge digital. Mitjançant el programa Gimp (programa lliure per manipular imatges) hem après a fer tota una sèrie de modificacions a les imatges. Tècniques com: la reducció de la imatge, canviar el pes, seleccionar només una part de la fotografia, eliminar algun objecte de la imatge, fer retocs, etc. Faré la pràctica de les diferents modificacions que he aprés a partir d'una fotografia pròpia.

FOTOGRAFIA ORIGINAL




FRAGMENT DE LA IMATGE


A partir de la imatge original el que he fet ha sigut seleccionar una part de la fotografia mitjançant l'eina per "Escapçar", fenent doble clic al mitig. El resultat que ens queda es una nova fotografia amb un enfocament diferent.




REDUCCIÓ DE PÍXELS

Per reduir el número de píxels anem a "Imatge" i "Escalar la imatge", variem l'amplada a 400 píxels, ho desem i la mida de la fotografia queda reduïda a 400 x 221 píxels. Aixó es molt útil per penjar fotografies al bloc, ja que triga molt menys en descarregar-se la imatge i es veu igual de bé.





ELIMINACIÓ D'ELEMENTS DE L'IMATGE

Per últim, mitjançant l'eina de "Seleccionar" podem treure elements que volguem de la imatge. En aquest cas he eliminat els vaixells del mar i cases que hi havia a les muntanyes . Seleccionem la part de fotografia que volia posar en substitució de l'element que eliminarem (en aquest cas, part dels vaixells i cases), el copiem (ctrl + c), i després l'enganxem (ctrl + v). Finalment només cal arrossegar aquest fragment que hem copiat sobre la part de la imatge que volem eliminar, i fem doble clic per obtenir la nova imatge. Per perfilar-ho del tot he utilitzat l'eina del clonador i la del llapis.





No hay comentarios:

Publicar un comentario