domingo, 24 de octubre de 2010

Wikipedia










Wikipedia és una enciclopedia lliure en la xarxa.
Es disposa d'articles en molts idiomes però no hi ha la mateixa informació en cadascun d'ells, en primer lloc perquè el nombre d'articles en anglès és notablement superior a qualsevol altre idioma:
anglès = 3.431.746, espanyol = 655.064, català = 287.045. El fet de que no hi hagi el mateix en els diversos idiomes no s'ha de considerar com un conflicte, sinó una possibilitat, no és quelcom dolent.

A l'historial consta qui ha escrit l'article que ens interessi.
Podem escriure sempre que volguem però avans hem de registrar-nos a la web i descarregar "cookies", i seguint el llibre d'estil per fer-ho correctament.
Les intervencions han de ser el màxim neutrals possibles amb articles objectius i sense opinions personals.

Wikipedia és fiable sempre que estigui contrastada i s'hagi citat la font d'informació, s'han de corroborar les informacions. D'altra banda no és normal trobar cap barbaritat a Wikipedia.

Influeix l'idioma en buscar informació a Wikipedia?

L'únic important és poder accedir a la informació necessària sigui en l'idioma que sigui.
en quant a la credibilitat dels idiomes sempre és molt millor l'idioma del article on hi hagin més cites, referències, això significa que hi ha més informació a creure, és a dir, és informació extreta de una font seria i real com solen ser els llibres. La certesa d'un Viquipèdia és verificada per l'amplia quantitat de referències que hi hagin a l'article.

Un cop ja hem treballat amb la wikipedia, hem pogut veure que els més petits també tenen el seu espai i poden realitzar discussions i publicar entrades a eduwiki.cat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario