lunes, 29 de noviembre de 2010

JClic

Què és JClic?

És un entorn per a la creació , realització i avaluació d'activitats educatives multimèdia desenvolupat dins la plataforma Java.
És una aplicació de sofware lliure basada en estandars oberts que funciona en diversos entorns operatius: Linux,MAC 0S X, Windows i Solaris. Està format per un conjunt d'aplicacions informàtiques que serveixen per ralitzar diversos tipus d'activitats educatives: puzzles, associacions, exercicis de text, paraules encreuades, sopa de lletres...

El Jclic és una zona de activitats que dona suport a la pàgina web Clik de la xtec.
És una pàgina web destinada directament a l'educació, gràcies a la seves propostes didàctiques i que ens permet crear activitats clics i penjar-les a la xarxa. És a dir creear projectes amb activitats didàctiques.

Pasos a seguir per crear un JClic:

1- crear una carpeta a l'escriptori de l'ordinador.
2- triar les imatges que necesitem.
3- Amb el programa GIMP reduir i escalar les imatges a 300 d'amplada i 1000.
4- Obrir JClic Author i començar la creació d'un nou projecte ("fitxer" - "nou projecte"). Posar com a "nom" el que vulguem i guardar-ho a la carpeta creada de l'escriptori.
5- Clicar a l'apartat "Mediateca" - "cercar recurs..." per adjuntar les imates triades.
6- Clicar a "activitats" - "afegir una nova activitat" Triar el tipus d'activitat, editar-ho i guardar-ho ("fitxers" - "desa").

Cóm penjar-ho al bloc?

Des del Blink, l'apartat del mòdul "L'Escola d'educació Infantil I", l'apartat de "Webs", opció "pujar fitxers", a "examinar" seleccionar el nostre arxiu i "pujar" i creear els dos archius, el JClic zip i el archiu HTM.
Aleshores apareix l'URL de la web on està guardada la nostra activitat JClic.